Misfiring

Discussion in '3.0 Engine' started by wtdeerhunter93, Mar 5, 2011.

  1. wtdeerhunter93

    wtdeerhunter93 New Member

    Ok so Ive got an 04 ranger edge 3.0l with a 5 speed manual. It started actin funny yesterday mornin, especially in the lower rpms and it threw a cel. I took it to autozone to see what code it was showin and the guy there said it was misfiring in the 3rd cylinder around 1000 rpms. What would cause it to do this, especially in only the lower rpm range? It stops doin it around 1500-1600 rpms.
     
  2. Ranger Forum Sign Up!

    Join RangerForum.com Today - It's Totally Free!

    Are you a Ford Ranger fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford Ranger Fans to meet online.
    Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your Ford, and have a great time with other Ranger fans. Whether your an old timer or just bought your Ford you'll find that Ranger Forum is a great community to join. Best of all it's totally free!

    Join RnagerForum.com Today! JOIN FOR FREE

  3. Hooligan

    Hooligan Rangerholic!!

    Thread moved to Engine tech 3.0 category

    Check you idle air control (IAC)
     
  4. OP
    wtdeerhunter93

    wtdeerhunter93 New Member

    Ok thanks, Ill check that out in the morning. And thanks for movin the thread, didnt know where would be the best place for it.
     
  5. Hooligan

    Hooligan Rangerholic!!

    No problem man!
     

Share This Page