OBDII not working

Discussion in 'Electrical' started by senorchipito, Aug 26, 2012.

  1. senorchipito

    senorchipito New Member

    My truck must know I love electrical problems because as I soon as I fix one thing it throws something else at me.

    I was just driving along and the check engine light came on. I have a ScanGauge II OBD scanner, so I plugged it in and it just says "connecting..." but never connects. I've scanned probably a dozen cars and this has never happened. The scanner never does connect, so I have no way to discover why the CEL is coming on.

    I've checked the fuse that shares the circuit with the cigar lighter (?) and it's good. I changed it for good measure, no go. The cigar lighter works. I've gotten under the dash and nothing seems loose.

    Any help?
  2. Ranger Forum Sign Up!

    Join RangerForum.com Today - It's Totally Free!

    Are you a Ford Ranger fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford Ranger Fans to meet online.
    Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your Ford, and have a great time with other Ranger fans. Whether your an old timer or just bought your Ford you'll find that Ranger Forum is a great community to join. Best of all it's totally free!

    Join RnagerForum.com Today! JOIN FOR FREE

  3. Hooligan

    Hooligan Rangerholic!!

    I had the same issue but mine was a fuse. Check the lighter wiring to see if the terminals are making a good contact and not touching somehow.

Share This Page