3.0 flex fuel misfire

Discussion in '3.0 Engine' started by Okcutiger, Jan 25, 2013.

  1. Okcutiger

    Okcutiger New Member

    2000 ranger with 3.0 flex fuel with misfire on 6. 134000 miles. Replaced plugs, wires, coil pack. Resistance on injector is 12 ohms in line with others. Checked compression on 6 and it was 90 compared to 130 on the others on that side. Ran seafoam through intake the. Ran it for a day or so and checked compression again and it was back up to 120 compared to 130 for the others. Still misfire, at least at idle. I cannot detect it at road speed. Found a split vacuum hose and repaired that. Have not done a vacuum test. Is there anything else to check or try before I pull the head. Others tell me it should be firing at that compression. Help please! Thanks!
  2. Ranger Forum Sign Up!

    Join RangerForum.com Today - It's Totally Free!

    Are you a Ford Ranger fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford Ranger Fans to meet online.
    Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your Ford, and have a great time with other Ranger fans. Whether your an old timer or just bought your Ford you'll find that Ranger Forum is a great community to join. Best of all it's totally free!

    Join RnagerForum.com Today! JOIN FOR FREE

  3. OP

    Okcutiger New Member

    I know what the problem is and now I just need to fix it. Took by a machine shop that had done work for me before. the guy put his hand on the tailpipe while it was running and it was sucking his hand back in the pipe indicating a bad exhaust valve.
  4. 03crewcab

    03crewcab Real Trucks Rattle

    Good thing you found the issue.

Share This Page